TUOTTEET - Tarvikkeet

Tarvikkeet, kuten johdot, valaisimet, sähkörasiat ja katkaisijat ovat oikeasti varsinaisen liikeideamme ulkopuolella. Emme näe mitään lisäarvoa siitä, että pitäisimme laajan valikoiman valaisimia tai 12-voltin jääkaappeja valikoimassamme, kun tavalliset sähkötukkurit ja kauppaketjut myyvät sinulle juuri sellaisen valaisimen kun itse haluat sisälle tai ulos. Niininkään markkinat ovat pullollaan energiapihejä 230-voltin jääkaappeja, pesukoneita, leivänpaahtimia jne., jotka maksavat vain murto-osan siitä, mitä tähänasti mökkeihin tarvittavat 12-voltin vastaavat erikoislaitteet maksavat. Tänä päivänä invertteritekniikka on jo niin edullista, että suosittelemme, että panostat suoraan 230-volttiin jos olet sähköistämässä mökkiäsi, ajoneuvoasi tai venettäsi.

Sen sijaan pidämme valikoimassa itse uusiutuvaan energian tuotantoon tarvittavaa elektroniikkaa sekä DC-virran ohjaamiseen liittyviä komponentteja, kuten:

Aurinkopaneelien asennusjärjestelmä
- Ks oheinen ohje

MC4-liittimiä ja aurinkopaneelijohtoa
- Ks oheinen ohje

Keinokuormia / DC-vastuksia

- 4 x 2,75 ohmin uppokuumennin 2-tuuman (DN50) laipalla, 12-, 24 tai 48 VDC:n polttamiseen lämmöksi vesitankkiin (jopa 5 kW yhdellä sauvalla).
- Kuvan mukainen keinokuorma: 1000 W 24 ja 48-voltin järjestelmissä. 500 W 24-voltin järjestelmissä tai 250 W 12- tai 24-voltin järjestelmissä.
- 300 W keraamisia keinokuormia 12, 24 tai 48 VDC:n polttamiseen ilmaan.

Lämminvesivaraaja, 320, 500 tai 750 litraa

- Erityisesti aurinkopaneelien ja/tai tuulivoiman ylijäämäenergialla lämmittämiseen.
- Glykolilla täytettävissä mökkikäyttöön. Käyttövesikierukka on tyhjennettävissä talveksi.
- Samalla varaajalla sekä lämmin käyttövesi että vesikiertoinen kuivanapitolämmitys mökille.

Ks. tuotekortti .

 

Puolijohdereleitä (Solid State Relay, SSR) ja niiden jäähdytysripoja

- AC ohjattua AC-kuormille (280 VAC, 10-125 A AC, tuotekortti)
- DC-ohjattua AC-kuormille (480 VAC, 10-100 A AC, tuotekortti)
- DC-ohjattua DC-kuormille (220 VDC, 10-75 A DC, tuotekortti).

Puolijohderele toimii muuten kuten mekaaninen rele, mutta siinä ei ole liikkuvia osia ja nämä kestävät näin miljoonia "klikkauksia". Pääasiallinen käyttö on eri kuormien poiskytkemiseen kun akkujännite on alhainen tai ylijäämän ohjaamiseen hyötykäyttöön, esim. lämmitykseen PWM-ohjauksella kun akusto on jo täynnä ja ylijäämä voidaan ottaa talteen.

DC-johtoja, automaattisulakkeita (250 A DC asti) sekä kiinteitä sulakkeita (400 A DC asti).

Valikoimassamme olevat tarvikkeet ovat ammattilaislaatua. Olemme vakuuttuneita, että sähkömies joka on saaressa asentamassa ei halua tapella tarvikkeiden kanssa eikä halua asennustarvikkeita, jotka "toimivat vain hyvällä säällä".