PRODUKTER - INVERTERLADDARE - OutBack FXR och GFX-serie

En sinusinverterladdar-serie som kan byggas ut vartefter effektbehovet stiger.

Kontinuerlig effekt från 1,3 till 30 kW.
12, 24 eller 48 V DC-ingångsspänning.

3 enheter kan enkelt kopplas ihop till 3-fas 400 V.

FXR- och GFX-enheterna är fullständigt slutna och därmed oöverträffade i korrosionsbeständighet i marin miljö.

De flesta av oss står inför en relativt stor investering vid sidan av alla de tekniska frågor som uppstår då man för första gången vill elektrifiera sitt hem, sitt fritidshus eller sitt fordon. Med den budget man har tillgänglig är det svårt att välja om man skall satsa pengarna på

    - energiproduktion (vind, sol, generator, hur stor?)
    - energilagring (batteribankens storlek och pris) eller
    - energikonsumtionen (inverterns topp- och kontinuerliga effekt).

Vi ger då gärna rådet att satsa på en stor batteribank, vilken till en början kan laddas med generator eller fyllas på i egen takt med solpaneler, för att kanske senare utvidga med vindkraft. OutBacks ventilerade VFXR- och GVFX ger för sin del mycket effekt och laddningsförmåga till ett förmånligt pris. Då behovet ökar kan invertereffekten byggas ut.

FXR- och GFX-modellerna är med sina fullständigt slutna aluminiumchassin, utan genomströmmande ventilation enastående i marin miljö. Kyleffekten baserar sig på aluminiumchassits goda värmeavledningsförmåga. Fler enheter kan parallellkopplas för större effekt.


OutBack FXR- och GFX -serien erbjuder:

REPS Oy Ab är OutBack Power Systems auktoriserade importör. Således får du förstklassig information om systemen och vid behov service och reservdelar snabbt.

VFXR- och FXR-serien: Datablad| Installationshandbok | Användarhandbok (5 års garanti)

G-serien (2-3 kW): Datablad (2 års garanti)

G-serien (1300-1400 W): Datablad (2 års garanti)

OutBack-tillbehör:

Mate

Programmerings- och användardisplay (2 års garanti)

Mate3s Med ethernet eller datortillkoppling samt 1 års loggning av data, t.ex. solenergiproduktion per dag. (5 års garanti)
Flexnet DC Shuntmätning av upp till 3 DC-strömmar, t.ex. solproduktion, DC-konsumtion och/eller inverterladdarens DC-ström till och från batteriet. (2 års garanti)
HUB4 eller HUB10.3 Sammanlänkar flera invertrar, Flexmax-solregulatorer eller Flexnet DC-enhet så att de kan styras med en och samma Mate/Mate3s. (2 års garanti)
Flexware 250 Installationsbox i ändan av invertern, i vilken de behändiga 175- eller 250 amperes OutBack automatsäkringarna passar. Automatsäkringen kan sättas i PÅ-läge igen ifall den slagit av och fungerar även som brytare för DC-strömmen, varvid hela inverterladdaren kan stängas för t.ex. vintern (rekommendabelt för att hindra urladdning av batterierna under vintern).

Installationsexempel:

3 kW, 1-fas 230 V

3 x 3 kW, 3-fas 230/400 V

3 x 3 kW, 1-fas 230 V

Internationella OutBack-installationer