Monteringsskena, 40 x 60 mm

13,20 

40×60-montageskena för solpaneler. Tillverkad i Finland.

Beskrivning

Produktinformation:
Material:Aluminium, AW-6060 T6
Längd:4 eller 6 m
Tvärsnitt:40 x 60 mm. Övre ytan räfflad.
Vikt:1,2 kg/meter
Spår, uppåt i bild:Snabbfästen i vänstra spåret eller M8-spårmuttern till höger. Panelerna fästs oftast här.
Spår till höger:C-spår. Passar för C-skarvstycket, som kan spännas med borrmaskin från framsidan. Passar även C-muttrar, med vilka paneler kan fästas på denna sida, t.ex. på fasader eller vertikala markställningar.
Spår, nedåt och åt sidan i bild:Passar en M10 x 25- (eller längre) sexkantsbult. Alternativt kan T-bult med 17 mm T-huvud användas.
Spår till höger:På kabelhyllan kan panelernas kablar samlas. På läppen passar olika sorters clips, t.ex. för att fästa MC4-kontakten med ett dylikt clips.
Förpackning:Knippen om cirka 500 kg. Även mindre mängder i samband med köp av minst en pall paneler.
Böjtröghetsmoment:Ix = 17,23 cm4, Iy = 6,78 cm4
Böjmotstånd:Wx = 5,56 cm³, Wy = 3,13 cm³.
Tillgänglighet:Lagring och tillverkning av större mängder i Finland. Som beställningsvara kan därtill erhållas andra längder eller profiler med samma infästningsspår men med större styvhet.

Monteringsskena för solpaneler. Aluminiumskena för REPS-montagesystem, 40 x 60 mm. Längd 4 eller 6 m.

Skenans övre yta, som kommer emot panelerna har en infästningsskåra för dels snabbfästen, alternativt för M8-spårmuttern. Panelerna fästs till denna antingen med snabbfästen eller med änd– och mellanvingar och M8 x 2025 mm insexbultar. Ytorna bredvid spåret är räfflat, vilket ger en bättre friktion vid installationen, så att panelerna inte glider lika lätt.

I undre kant och på båda sidorna finns spår för M10-sexkantsbultens huvud. Man kan även använda en T-bult, som kan stickas in i spåret och vridas om. Dessa finns både som M8- och M10-bultar, beroende på vilka hål bulten måste gå genom. Skenan fästs till takfäste eller annan underkonstruktion antingen undertill eller från sidan med en dylik M10 x 25– eller T-bult och med tillhörande flänsmutter.

På sidorna finns ett C-spår på höger sida (för skarvstycke eller panel- eller andra fästen med C-mutter) och på andra sidan en hylla för kablar.

Skenorna säljs i första hand till installerande företag och återförsäljare i knippen om cirka 500 kg (420 m). Standardlängd för skenorna är 4 eller 6 m.

En sats om 1.000 kg (ca 840 m), kapade i önskad längd, levereras fraktfritt inom fasta Finland. Goda fraktpriser även inom Norden och övriga norra Europa.

För kunder, som köper minst en pall paneler, strävar vi efter, att erbjuda även en mindre mängder infästningskomponenter för dessa, i samband med panelaffären.

Priset gäller per meter och inkluderar 24 % moms. Be offert!

Under fliken ”Dokument” hittar du en monteringsanvisning för montagesystemet.