REPS Oy Ab yrityksenä

REPS Oy Ab perustettiin vuonna 2005, kun siniaaltoinvertterit tulivat vahvasti markkinoille. Sähköttömiin saariin oli nyt mahdollisuus saada normaalia 230 V sähköä, vaikka valtakuunnan sähköverkko ei yltänytkään perille asti.

Vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa, näistä akkuvarmennetuista järjestelmistä on tullut osa suomalaista mökkeilyä. REPS on vahvasti ollut mukana viemässä alan kehitystä, tuoden maahan alan huippuvalmistajien tuotteita ja kouluttaen jälleenmyyjiämme ja asentajia käyttämään näitä.

Mökkeilyn lisäksi REPS on ollut mukana sähköistämässä myös kiinteän asumuksen saaria, jotka edelleen ovat sähköverkon ulkopuolella. Oma saaremme Houtskarissa sai 230 V sähköä jo vuonna 2003, kun aloin tutkimaan näitä järjestelmiä ja toin oma järjestelmämme maahan USA:sta. Oma käyttö ja havainnot laitteiden toiminnasta, kovissa ulkosaariston oloissa on ollut merkittävä osaa näiden järjestelmien ymmärtämistä ja muiden käyttäjien opastamista.

Hiittisten saaristossa olevassa Tunhamnissa kaksi perhettä on vuodesta 2006 elänyt REPS:in toimittamalla 3-vaihevirralla, jonka merkittävä osa on saareen pystytetty SkyStream-tuulimylly 21 metrin mastossaan.


B2B

Kuluttajajärjestelmien lisäksi REPS on alusta asti toimittanut luotettavia järjestelmiä ammattiasennuksiin. Yli vuosikymmenen ajan, sääasemien sekä esim. Suomen etelämantereen tutkimusasema Aboa on lähettänyt säähavaintoja ja mittausdataa Antarktikselta REPS:in laitteilla ja osaamisen avustamana.

Niin Viron kuin Suomen merenkulun väylävalot, kuten rannikkovartiostomme järjestelmät, saavat energiansa REPS:in toimittamilla tuulimyllyillä, aurinkopaneeleilla, akuilla ja/tai elektroniikalla. Näissä järjestelmissä laitteiden luotettava toimivuus äärimmäisissä sääoloissa korostuu. Usein näihin on valmiiksi mietitty ja toteutettu varajärjestelmä, joka tarttuu toimeen, kun meren voimat yleensä kuitenkin jossain vaiheessa rikkovat kaiken sen, minkä ihminen on rakentanut.


Aurinkopaneelit

LONGi Full Black 405 – 410 Wp

Vuonna 2005 aurinkopaneelien hinta oli n. 10 €/W, eli 80 Wp paneeli maksoi noin 800 €. Tänä päivänä aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet noin 95-97 %. Samalla paneelien hyötysuhteet ovat merkittävästi kasvaneet ja REPS:in myymät pienimmät paneelit ovat 405 Wp. Sama tekninen- ja hintakehitys on ollut myös verkkoinverttereissä.

Näin ollen hinta on jo sellaisella tasolla, ettei vain voida säästää omasta sähkölaskustaan, vaan aurinkopaneeli-investointeja tehdään myös Suomessa jo suuressa mittakaavassa, siten että verkkoon syötetty virta antaa varsin hyvän tuoton investoidulle rahalle. Samalla luonto kiittää ja Suomesta tulee yhä omavaraisempi energiansa suhteen.

REPS tuo maahan maailman suurimman aurinkopaneelivalmistajan valmistamia, erittäin laadukkaita paneeleja konteittain, samalla kun osaamisemme verkkosähkön ulkopuolellakin on asiakkaidemme käytössä. Uusimmissa hybridi-inverttereissä verkkosähkö sekä akkuvarmennettu omavaraisuus yhdistyy. Ala on kiinnostavassa murroksessa ja REPS on aktiivisesti mukana edesauttamassa tätä kehitystä.

Olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa valmistajien, jälleenmyyjien sekä asiakkaiden kanssa, kehittääksemme toimintaamme yhä parempaan suuntaan.

Johan Åminne, REPS Oy Ab
Perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, DI