UNIRAIL® monteringsskena, 40 x 60 mm

13,20 

UNIRAIL® 40 x 60-monteringsskena för solpaneler med upp till 2 m spännvidd. Tillverkad i Finland.

Beskrivning

Produktinformation:
Material:Aluminium, AW-6060 T6
Längd:4 eller 6 m
Tvärsnitt:40 x 60 mm. Övre ytan räfflad.
Vikt:1,2 kg/meter
Spår, uppåt i bild:Snabbfästen i vänstra spåret eller M8-spårmuttern till höger. Panelerna fästs oftast här.
Spår till höger:C-spår. Passar för C-skarvstycket, som kan spännas med borrmaskin från framsidan. Passar även C-muttrar, med vilka paneler kan fästas på denna sida, t.ex. på fasader eller vertikala markställningar.
Spår, nedåt och åt sidan i bild:Passar en M10 x 25- (eller längre) sexkantsbult. Alternativt kan T-bult med 17 mm T-huvud användas.
Spår till höger:På kabelhyllan kan panelernas kablar samlas. På läppen passar olika sorters clips, t.ex. för att fästa MC4-kontakten med ett dylikt clips.
Förpackning:Knippen om cirka 500 kg. Även mindre mängder enligt överenskommelse (notera leveranstillägg för små köp).
Böjtröghetsmoment:Ix = 17,23 cm4, Iy = 6,78 cm4
Böjmotstånd:Wx = 5,56 cm³, Wy = 3,13 cm³.
Tillgänglighet:Lagring och tillverkning av större mängder i Finland. Som beställningsvara kan därtill erhållas andra längder eller profiler med samma infästningsspår men med större styvhet.

UNIRAIL® monteringsskena för solpaneler. 40 x 60 mm aluminiumskena för montering av solpaneler. Längd 4 eller 6 m.

Skenans övre yta, som kommer emot panelerna har en infästningsskåra för dels snabbfästen, alternativt för M8-spårmuttern. Panelerna fästs till denna antingen med snabbfästen eller med änd– och mellanvingar och M8 x 2025 mm insexbultar. Ytorna bredvid spåret är räfflat, vilket ger en bättre friktion vid installationen, så att panelerna inte glider lika lätt.

I undre kant och på båda sidorna finns spår för M10-sexkantsbultens huvud. Man kan även använda en T-bult, som kan stickas in i spåret och vridas om. Dessa finns både som M8- och M10-bultar, beroende på vilka hål bulten måste gå genom. Skenan fästs till takfäste eller annan underkonstruktion antingen undertill eller från sidan med en dylik M10 x 25– eller T-bult och med tillhörande flänsmutter.

På sidorna finns ett C-spår på höger sida (för skarvstycke eller panel- eller andra fästen med C-mutter) och på andra sidan en hylla för kablar.

Skenorna säljs i första hand till installerande företag och återförsäljare i knippen om cirka 500 kg (420 m). Standardlängd för skenorna är 4 eller 6 m.

En sats om 1.000 kg (ca 840 m), kapade i önskad längd, levereras fraktfritt inom fasta Finland. Goda fraktpriser även inom Norden och övriga norra Europa.

Enligt överenskommelse även i mindre mängder, varvid vi ber er beakta leveranstillägget i leveransvillkoren för köp under 200 €.

Priset gäller per meter och inkluderar 24 % moms.

Under fliken ”Dokument” hittar du en monteringsanvisning för UNIRAIL®-montagesystemet.