UNIRAIL Aaltopeltikiinnike. Ruostumaton

10,90 

UNIRAIL® kattokiinnike aaltopeltikatoille – ruostumaton.

Kuvaus

Tuotetiedot
Tuotekoodi:UNIRAIL® B501, aaltopeltikattokiinnike
Materiaali:Ruostumatonta terästä
Kattotyypi:Aaltopelti, jonka harja on maksimissaan 55 mm korkea, esim. Weckman W-1 tai Ruukki S18.
Kiinnitys kattoon:Ruuvataan ruostumattomalla ruuvilla aluslaudoitukseen ja/tai peltiin.
Kiinnitys UNIRAIL®-kiskoon:M10x25 T-pultti sekä M10-laippamutteri.
Mitat:Pituus 238 x 98 (korvan korkeus tiivisteen alapinnasta) x 68 mm. Kiskon vapaa korkeus tiivisteen alapinnasta 58 mm. Pohjalevyn leveys 25 mm, jossa keskellä pohjavekki.
Pakkauskoko:50 kpl. Sovittaessa myös pienempiä määriä (huom. pientoimituslisä).

UNIRAIL Aaltopeltikiinnike, ruostumatonta terästä!

Ruostomattomasta teräksestä valmistettu aurinkopaneelijärjestelmien kattokiinnike aaltopeltikatoille.

UNIRAIL®-kattokiinnikkeet ovat sarja uusia, monessa mielessä parannettuja kiinnikkeitä, verrattuna markkinoilla tähän asti olleisiin versioihin:

  • Ruostumatonta terästä. Suomen normaalisääoloissa käytännössä* ikuinen!

Enää ei tarvitse arpoa, miten uskottava muiden valmistajien ”30- tai jopa 50-vuotistakuut” magnelisteräksestä valmistettujen kiinnikkeiden osalta on.

Se, joka on tarkka, on varmaan lukenutkin takuuehdot, joissa moisen magnelisteräksestä valmistetun tuotteen 30-vuotistakuu takaa että ”jos kiinnike ruostuu puhki takuuaikana valmistus- tai materiaalivirheen vuoksi .., ensimmäisten 15 vuoden aikana, valmistaja korvaa kiinnikeen uudella kiinnikkeellä! 16 vuodesta eteenpäin saat enää puolikkaan uuden kiinnikkeen….”.

Siinä jokainen voi miettiä, miten siitä puolikkaasta kiinnikkeestä sitten ilahtuu, kun kalliit paneelit, kiskoineen makaavat myrskyn jäljiltä maassa tai auton päällä. Magnelisteräksen valmistaja kertoo itse, että he antavat maksimissaan 25 vuoden takuun heidän materiaalilleen, ”up to 25 years”.

*) Ruostumatonkin teräs voi toki aggressiivisessa suolavesi- tai teollisessa happamassa ilmastossa ruskistua pintaruosteesta. Katolla, paneelien alla, jossa suora veden vaikutus on rajoitettua, pintaan tällöin syntynyt oksidikerros muodostaa tämän jälkeen itsessään galvaanisen suojan, syvempää syöpymistä vastaan.

  • Kattokiinnikkeessä valmiiksi pohjaan liimattu EPDM-tiiviste.

UNIRAIL®-aaltopeltikiinikkeen alapinnassa on valmiiksi liimattu, puolipehmeä EPDM-tiiviste, joka tiivistää hyvin aallon pohjassa olevaa peltiä vasten. Kiinnikkeen pohjassa on taitto, jonka lisäksi tiiviste on sopivan pehmeä, että se myötäilee hyvin aaltopellin muotoa. Näin kiinnike tiivistyy kunnolla kattoon. Ruuvi, joka tulee aallon pohjalle keskitetysti, puristaa tiivisteen yhteen juuri ruuvin kohdalla.

Kiinnityskorva on käännettynä vasemmalle, jolloin oikealla puolella on vapaana koko rivi ruuvinreikiä, joista on helppoa valita ne kaksi, jotka parhaiten osuvat esim. alla olevaan laudoitukseen. Jos alla on harvalaudoitus, suosittelemme, että kiinnikkeen alempi osuus laitetaan, mahdollisuuksien mukaan laudan päälle ja ruuvataan lautaan. Ylimpään reikään saattaa liukuvasta lumikuormasta kohdustua enemmän vetoa, jolloin hyvin vetävä peltiruuvi on siihen hyvä. Jos alla on siinäkin lautaa, ruuvi pureutuu toki myös lautaan.

  • Ruostumaton teräväkärkinen ruuvi kiinnittämiseen

Ruuveina suosittelemme ruostumattomia, EJOT:in valmistamia JF3-2-5,5×25-E16 teräväkärkisiä ruuveja, jotka läpäisevät pellin poistamatta reiästä materiaalia, niin kuin esim. poraruuvi tekisi. Kyseinen ruuvi muodostaa sen sijaan pellin alle, ruuvin syrjäyttämästä materiaalista vahvikkeen, joka antaa ruuville erittäin suuren ulosvetovoiman. Ruuvi pureutuu hyvin myös puuhun, mutta liian lähellä laudan reunoja, lauta saattaa haljeta. Näitä ruuveja saa ruuvitukkureilta, mutta myös meiltä, 100 kpl laatikoissa.

  • Kiskon kiinnitys T-pultilla, porakoneella edestä.

Kiinnike sopii UNIRAIL®-40 x 60-kiskon lisäksi myös moneen muuhun, markkinoilla oleviin 40 x 40 kiskoihin, joissa kiinnitysuran akseli on 12 – 20 mm korkeudella. Enää ei tarvitse näperrellä kiinnityspulttien kanssa kiskon alta, vaan kiinnitys on nopeaa, kiitos innovatiivisen kiinnityskorvan. Porakoneella ja pitkällä hylsyllä on helppoa kiinnittää kisko kiinnikkeeseen.

  • Hyvä tuenta myös jyrkillä katoilla.

Jyrkillä katoilla UNIRAIL®-kiskoa haluaa ehkä kääntää siten, että 60-mm-osuus suunnataan harjalle päin, eli kisko ikään kuin ”makuulle”. Innovatiivinen kiinnityskorva sopii tähänkin, jolloin T-pultti tuleekin kiskon ”pohjassa” olevaan uraan. Jyrkälläkin katolla, korvan takana oleva jäykiste varmistaa sen, ettei korva käänny taaksepäin. On ikävä tunne, kun seisot kiskon päällä paneeli kädessä ja huomaat, että muiden kiinnikkeiden korva kääntyykin taaksepäin ja kisko sen mukana.

Jos kisko käännetään näin ”makuulle”, paneelit kiinnitetään kiskon C-uraan, C-mutterilla.

  • Kiskot myös pystysuuntaan.

Joskus paneelit halutaan asentaa katolle vaakasuuntaan, jolloin kiskojen tulisi kulkea pystysuunnassa, räystäältä harjalle päin. Korvan takana onkin tätä varten valmis ovaali reikä, josta kiskon voi helposti kiinnittää näin päin T-pultilla ja laippamutterilla.

  • ø 21 mm sekä ø 7 mm reikä poikittain.

ø 21 mm reikä sopii esim. alumiinisille nk. ”japp 20”-putkille, jos näitä haluaa käyttää vaakasuuntaisille johdoille. Lisäksi kyljessä on valmiiksi ø7 mm reikä, joihin esim. UV-kestävillä nippusiteillä voi sitoa samanlaista putkea pystysuuntaan tai jotain muuta, jota haluaa tähän kiinnittää. Reikään on helppoa myös kiinnittää maadoitusjohto ruostumattomalla M6-pultilla.

Kiinnikkeet myydään ensisijaisesti asentaville liikkeille ja jälleenmyyjille. Sovittaessa myös pienemmät määrät, jolloin pyydämme huomioimaan toimitusehdoissa mainittua pientoimituslisää, mikäli tilaus jää alle 200 euron.

Esitetty hinta koskee yhtä kiinnikettä ja hinta sisältää 24 % alv.

Dokumentit-välilehden alta löydät UNIRAIL®-kiinnikejärjestelmän ohjeen.