L-muotoinen kattokiinnike

8,45 

UNIRAIL® kattokiinnike trapetsipelti- tai kalteville bitumikatoille.

Kuvaus

Tuotetiedot
Väri- ja materiaali:Alumiini. Tiiviste EPDM-kumia.
Kattotyypi:Trapetsipelti- tai kalteva bitumikatto.
Kiinnitys kattoon:Erikseen hankittavalla kattoruuvilla. Jos kiinnitys vain peltiin, käytetään lyhyttä poraruuvia. Jos ruuvin saa aluslaudotuksen läpi kattotuoliin, käytetään pitkää teräväkärkistä ruuvia. Jos kiinnitys vain aluslaudoitukseen, käytetään lyhyttä teräväkärkistä ruuvia, joka ei ylety (ja riko) aluskatteeseen.
Kiinnitys UNIRAIL®-kiskoon:M8x25 T-pultti sekä M8-laippamutteri. Kuuluvat toimitukseen.
Pakkauskoko:50 kpl. Sovittaessa myös pienempiä määriä (huom. pientoimituslisä).

L-muotoinen kattokiinnike trapetsipelti- ja bitumikatoille. Jalan alla tiivistävä EPDM-kumitiiviste.

Kiinnike kiinnitetään normaalisti trapetsipeltikaton laakson pohjalle, puisen ruoteen kohdalle. Jalka kiinnitetään, ruoteen paksuuteen soveltuvalla teräväkärkisellä kattoruuvilla, jossa itsessään on kumitiiviste, joka tiivistää reiän ylhäältä. Mahdollisuuksien mukaan pyritään osumaan kattotuoliin, pitkällä teräväkärkisellä kattoruuvilla.

Erittäin korkeiden, itsekantavien trapetsiprofiilien tapauksessa, jossa laaksosta harjaan on liikaa korkeutta, L-jalka kiinnitetään profiilin harjaan itseporautuvilla kattoruuveilla.


Matala profiili: Kiinnitys pellin laaksoon, alla olevaan ruoteeseen teräväkärkisellä kattoruuvilla.
Korkea profiili: Kiinnitys pellin harjaan itseporautuvalla kattoruuvilla. Vältä pellin mahdollista vesiuraa molemmissa tapauksissa.

Kaltevilla bitumikatoilla on suositeltavaa käyttää myös bitumikittiä katteen ja kiinnikkeen kumitiivisteiden välissä, sillä katteen rouhe muodostaa muuten helposti vuotokohdan vedelle. Bitumikittejä löytyy montaa valmistetta normaaleissa 310 ml patruunoissa. Tasakatoille emme suosittele kiinnikettä, joka läpäisee kattopinnoitteen.

Kiinnikkeet kannattaa laittaa mahdollisimman lähelle kattotuoleja, jotta paneelien lumi- tuuli- ja omapaino välittyy kattotuoleille mahdollisimman suoraan. Kattotuolit ovat usein c/c 900 mm välein, jolloin UNIRAIL®-kiskon jäykkyydellä riittää, että kiinnikkeet tulevat joka toisen kattotuolin kohdalle. Tuulisilla asennuspaikoilla reuna-alueille on syytä tihentää kiinnitystä, jotta tuulen vetovoima ei kohdistuisi vain muutamaan ruoteeseen.

Myös siinä tapauksessa, että kiinnike kiinnitetään pellin harjaan, suosittelemme tiheämpää kiinnikeväliä, jotta yksittäisille harjoille ei kohdistuisi liikaa pistekuormaa, joka voisi aiheuttaa harjaan lommoja. Tarvittava tiheys riippuu profiilin ja harjan kantavuudesta ja asia pitää tarkastella tapauskohtaisesti.

Kiinnikkeen kyljessä on M8-T-pultille sopiva ura. T-pultin pää sopii UNIRAIL®-kiskon M10-kiinnitysuraan ja kierteiden päälle kiristetään M8-laippamutteri. Pultit ja laippamutterit kuuluvat toimitukseen.


UNIRAIL®-kisko kiinnitetään T-pultilla ja laippamutterilla kattokiinnikkeeseen.

Kiinnikkeet myydään ensisijaisesti min 50 kpl erissä asentaville liikkeille ja jälleenmyyjille.

Sovittaessa myös pienemmät määrät, jolloin pyydämme huomioimaan toimitusehdoissa mainittua pientoimituslisää, mikäli tilaus jää alle 200 euron.

Esitetty hinta koskee yhtä kiinnikettä ja hinta sisältää 24 % alv.

Dokumentit-välilehden alta löydät UNIRAIL®-kiinnikejärjestelmän ohjeen.