UNIRAIL Tiilikattokiinnikkeen tuulituki. Ruostumaton

5,95 

UNIRAIL® tiilikattokiinnikkeen tuulituki – ruostumaton.

Kuvaus

Tuotetiedot
Tuotekoodi:UNIRAIL® B102, Tiilikattokiinnikkeen tuulituki.
Materiaali:Ruostumatonta terästä
Kattotyypi:Tiilikatto, aaltomainen muoto.
Kiinnitys kattoon:Pujotetaan tiilen yläpään yli ja kiinnitetään puuruuvilla ruoteeseen.
Kiinnitys UNIRAIL®-tiilikattokiinnikkeeseen:M8x20 kuuskolopultti sekä M8-laippamutteri (sisältyvät toimitukseen). Kiristys n. 25 Nm.
Mitat:Pituus 162 x 63 (korkeus tiilen pinnasta) x leveys 20 mm.
Pakkauskoko:50 kpl. Sovittaessa myös pienempiä määriä (huom. pientoimituslisä).

UNIRAIL Tiilikattokiinnikkeen tuulituki, ruostumatonta terästä!

Aurinkopaneelijärjestelmien tiilikattokiinnikkeen tuulituki tuulisiin asennuspaikkoihin.

UNIRAIL®-kattokiinnikkeet ovat sarja uusia, monessa mielessä parannettuja kiinnikkeitä, verrattuna markkinoilla tähän asti olleisiin versioihin:

  • Ruostumatonta terästä. Suomen normaalisääoloissa käytännössä* ikuinen!

*) Ruostumatonkin teräs voi toki aggressiivisessa suolavesi- tai teollisessa happamassa ilmastossa ruskistua pintaruosteesta. Katolla, paneelien alla, jossa suora veden vaikutus on rajoitettua, pintaan tällöin syntynyt oksidikerros muodostaa tämän jälkeen itsessään galvaanisen suojan, syvempää syöpymistä vastaan.

  • Tuulitukea suositellaan katon reuna-alueille tuulisilla asennuspaikoilla.

UNIRAIL®-tuulituki B102 (”etutuki”) suositellaan käytettäväksi ainakin alimman kiinnikerivin sekä paneeliston sivujen ylimääräisenä tukena tuulinostetta vastaan, mikäli asennuspaikka on erityisen tuulinen, esim. rannikolla, saaristossa, isomman järven tai peltoaukeaman tuulen vaikutusalueella.

Tuulituki asennetaan samalla lailla kuin itse tiilikattokiinnike, mutta yhtä tiiltä alempana. Tuulituki asennetaan ensin, jonka jälkeen sen yläpuolinen tiili asennetaan takaisin. Tiilikaton kiinnike B101 tukeutuu tämän tiilen päälle ja kiinnitetään omalta osaltaan yhtä ruodetta ylempänä.

Tuulituessa on valmiina ruostumaton M8x20-kuuskolopultti sekä M8-laippamutteri, jolla tuulituki kiinnitetään tiilikattokiinnikkeen ovaaliin reikään. Pultti ja mutteri kiristetään vasta, kun sekä tuulituki, tiilikattokiinnike kuin myös tiilet ovat paikallaan. Sekä pultilla, että mutterilla on hammastettu alapinta, joka estää sen avautumasta vahingossa, kunhan nämä kiinnitetään tiukasti toisiinsa (n. 25 Nm).

Kiinnikkeet ja tulituki myydään ensisijaisesti asentaville liikkeille ja jälleenmyyjille. Sovittaessa myös pienemmät määrät, jolloin pyydämme huomioimaan toimitusehdoissa mainittua pientoimituslisää, mikäli tilaus jää alle 200 euron.

Esitetty hinta koskee yhtä tuulitukea ja hinta sisältää 24 % alv.

Dokumentit-välilehden alta löydät UNIRAIL®-kiinnikejärjestelmän ohjeen.