UNIRAIL Saumapeltikaton kiinnike. Ruostumaton

12,35 

UNIRAIL® Saumapeltikaton kiinnike – ruostumaton.

Kuvaus

Tuotetiedot
Tuotekoodi:UNIRAIL® B201, Saumapeltikaton kiinnike.
Materiaali:Ruostumatonta terästä
Kattotyypi:Konesaumattu tai lukkosaumallinen peltikatto, esim. Ruukki Classic tai Weckman Progantti.
Kiinnitys kattoon:Kiinike pujotetaan sauman yli ja kiristetään saumaan, mukana olevilla lukkopulteilla ja laippamuttereilla (13 mm hylsy).
Kiinnitys UNIRAIL®-kiskoon:M10x25 T-pultti sekä M10-laippamutteri (15 mm hylsy).
Mitat:Pituus 159 x korkeus 108 x 63 mm.
Pakkauskoko:50 kpl. Sovittaessa myös pienempiä määriä (huom. pientoimituslisä).

UNIRAIL Saumapeltikaton kiinnike. Ruostumatonta terästä!

Ruostomattomasta teräksestä valmistettu aurinkopaneelijärjestelmien kattokiinnike saumatuille peltikatoille.

UNIRAIL®-kattokiinnikkeet ovat sarja uusia, monessa mielessä parannettuja kiinnikkeitä, verrattuna markkinoilla tähän asti olleisiin versioihin:

  • Ruostumatonta terästä. Suomen normaalisääoloissa käytännössä* ikuinen!

Enää ei tarvitse arpoa, miten uskottava muiden valmistajien ”30- tai jopa 50-vuotistakuut” magnelisteräksestä valmistettujen kiinnikkeiden osalta on.

Se, joka on tarkka, on varmaan lukenutkin takuuehdot, joissa moisen magnelisteräksestä valmistetun tuotteen 30-vuotistakuu takaa että ”jos kiinnike ruostuu puhki takuuaikana valmistus- tai materiaalivirheen vuoksi .., ensimmäisten 15 vuoden aikana, valmistaja korvaa kiinnikeen uudella kiinnikkeellä! 16 vuodesta eteenpäin saat enää puolikkaan uuden kiinnikkeen….”.

Siinä jokainen voi miettiä, miten siitä puolikkaasta kiinnikkeestä sitten ilahtuu, kun kalliit paneelit, kiskoineen makaavat myrskyn jäljiltä maassa tai auton päällä. Magnelisteräksen valmistaja kertoo itse, että he antavat maksimissaan 25 vuoden takuun heidän materiaalilleen, ”up to 25 years.”

*) Ruostumatonkin teräs voi toki aggressiivisessa suolavesi- tai teollisessa happamassa ilmastossa ruskistua pintaruosteesta. Katolla, paneelien alla, jossa suora veden vaikutus on rajoitettua, pintaan tällöin syntynyt oksidikerros muodostaa tämän jälkeen itsessään galvaanisen suojan, syvempää syöpymistä vastaan.

  • Saumapeltikaton kiinnike sopii niin konesaumatuille kuin lukkosaumalla oleviin peltikattoihin.

UNIRAIL®-Saumapeltikaton kiinnike laitetaan sauman päälle ja kiristetään saumaan. Kiinnikkeen sisäpinnoista toinen puoli on pystysuora. Tämä puoli tulee katon sauman sileätä osuuta vasten, esim. vasempaan pintaan, mikäli konesaumatussa katossa sauma on käännetty oikealle.

Jos sauma on käännetty vasemmalle, kiinnike käännetään. Tästä syystä kiinnikkeessä on kaksi kiinnityskorvaa, joista se korva käytetään kiskon kiinnittämiseen, joka tulee kiskon alapuolelle.

Kiinnike koostuu kahdesta osasta, siten että toisessa osassa on kaksi ”hammasta”, jotka menevät vastakappaleen hahloihin. Tämä muodostaa kiinnikkeen ”saranan”. Pulttien ollessa löysällä, kiinnikkeen saa helposti sauman yli, jonka jälkeen pultit kiristetään saumaan. Kiristyspultit ovat sijoitettuja kiinnikkeen ulkoreunoihin, siten että ne eivät jää itse kiskon alle. Tämä helpottaa pultteihin pääsyn esim. akkuporakoneella, jolla pultit yleensä kiristetään.

  • Kiskon kiinnitys T-pultilla, porakoneella edestä.

Kiinnike sopii UNIRAIL®-40 x 60-kiskon lisäksi myös moneen muuhun, markkinoilla oleviin 40 x 40 kiskoihin, joissa kiinnitysuran akseli on 12 – 20 mm korkeudella. Enää ei tarvitse näperrellä kiinnityspulttien kanssa kiskon alta, vaan kiinnitys on nopeaa, kiitos innovatiivisten kiinnityskorvien. Porakoneella ja pitkällä hylsyllä on helppoa kiinnittää kisko kiinnikkeeseen.

  • Hyvä tuenta myös jyrkillä katoilla.

Jyrkillä katoilla UNIRAIL®-kiskoa haluaa ehkä kääntää siten, että 60-mm-osuus suunnataan harjalle päin, eli kisko ikään kuin ”makuulle”. Innovatiivinen kiinnityskorva sopii tähänkin, jolloin T-pultti tuleekin kiskon ”pohjassa” olevaan uraan. Jyrkälläkin katolla, korvan takana oleva jäykiste varmistaa sen, ettei korva käänny taaksepäin. On ikävä tunne, kun seisot kiskon päällä paneeli kädessä ja huomaat, että muiden kiinnikkeiden korva kääntyykin taaksepäin ja kisko sen mukana ….

Jos kisko käännetään näin ”makuulle”, paneelit kiinnitetään kiskon C-uraan, C-mutterilla.

  • Kiskot myös pystysuuntaan.

Joskus paneelit halutaan asentaa katolle vaakasuuntaan, jolloin kiskojen tulisi kulkea pystysuunnassa, räystäältä harjalle päin. Toisen korvan takana onkin tätä varten valmis ovaali reikä, josta kiskon voi helposti kiinnittää näin päin T-pultilla ja laippamutterilla.

  • ø 21 mm sekä ø 7 mm reikä poikittain.

ø 21 mm reikä sopii esim. alumiinisille nk. ”japp 20”-putkille, jos näitä haluaa käyttää vaakasuuntaisille johdoille. Lisäksi kyljessä on valmiiksi ø7 mm reikä, joihin esim. UV-kestävillä nippusiteillä voi sitoa samanlaista putkea pystysuuntaan tai jotain muuta, jota haluaa tähän kiinnittää. Tähän reikään on helppoa myös kiinnittää maadoitusjohto ruostumattomalla M6-pultilla.

Kiinnikkeet myydään ensisijaisesti asentaville liikkeille ja jälleenmyyjille. Sovittaessa myös pienemmät määrät, jolloin pyydämme huomioimaan toimitusehdoissa mainittua pientoimituslisää, mikäli tilaus jää alle 200 euron.

Esitetty hinta koskee yhtä kiinnikettä ja hinta sisältää 24 % alv.

Dokumentit-välilehden alta löydät UNIRAIL®-kiinnikejärjestelmän ohjeen.