Profiilikaton tai bitumikaton kiinnike, 300 mm

9,90 

300 mm pitkä alumiinikiinnike EPDM-kumitiivisteillä. Yksittäisten tai muutaman aurinkopaneelin kiinnitykseen profiilipelti- sekä bitumikatoille.

Kuvaus

Tuotetiedot
Väri- ja materiaali:Alumiini. Alapinnassa EPDM-kumitiiviste molemmissa päissä.
Ura:Uraan sopii M8-uramutteri
Kattotyypi:Profiilikatto tai bitumikatto
Kiinnikkeeseen kuuluu:Peltikatoille 4 kpl itseporautuvaa 4,8 x 25 mm Xylan-kattoruuvia, EPDM-tiivisteellä. Puualusteisille bitumikatoille 4 kpl 4,8 x 50 mm teräväkärkistä Xylan-kattoruuvia. Ilmoita tilauksen yhteydessä, kumpaa ruuvia tarvitset.
Pakkauskoko:10 kpl. Sovittaessa myös pienempiä määriä (huom. pientoimituslisä).

Yksittäisten aurinkopaneelien kiinnitykseen, ilman erillisä pitkiä asennuskiskoja.

Profiilikatolla: Kiinnike kiinnitetään kahteen profiiliharjaan vähintään neljällä 4,8 x 25 mm itseporautuvalla kattoruuvilla kiinnikkeen neljään nurkkaan. Kussakin nurkassa on kolme vaihtoehtoista reikää, jotta kiskon pituus sopisi erilevyisille profiilikatoille. Tarvittaessa kiskoa voi kiertää, niin että reiät sopivat. Kiinnikkeen siis ei tarvitse olla täysin vaakasuunnassa.

Kiinnikkeen molemmissa päissä on EPDM-kumitiiviste alapuolella, jonka läpi ruuvit tulevat. Peltikatoilla tämä yleensä riittää tiivisteeksi yksinään, kunhan ruuvit osuuvat harjan sileään peltiin, ei esimerkiksi peltiprofiilien vesiuraan. Kattoruuveissa on oma EPDM-laippa, joka tiivistää kiinnikkeen yläpuolelta.

Bitumikatot: Kiinnike soveltuu myös bitumikatoille, joilla on tukeva alusta, esim. hyväkuntoinen ponttilauta, vaneri tms. Silloin ruuveina käytetään teräväkärkisiä 4,8 x 50 mm kattoruuveja.

Bitumikatoilla on suositeltavaa käyttää myös bitumikittiä katteen ja kiinnikkeen kumitiivisteiden välissä, sillä katteen rouhe muodostaa muuten helposti vuotokohdan vedelle. Bitumikittejä löytyy montaa valmistetta normaaleissa 310 ml patruunoissa.

Aurinkopaneelin kiinnitys:

Kiinnikkeeseen sopii suoraan M8-uramutteri, johon aurinkopaneeli kiinnitetään reuna- ja keskisiivillä M8 x 20 tai M8 x 25 mm kuuskoloruuveja käyttäen. Näin ollen katolle tulee yksi tällainen kiinnike aina samaan kohtaan, johon tarvitaan kiinnikesiipi.

 

Kiinnikkeet myydään ensisijaisesti min 10 kpl erissä asentaville liikkeille ja jälleenmyyjille.

Sovittaessa myös pienemmät määrät, jolloin pyydämme huomioimaan toimitusehdoissa mainittua pientoimituslisää, mikäli tilaus jää alle 200 euron.

Esitetty hinta koskee yhtä kiinnikettä ja hinta sisältää 24 % alv.

Dokumentit-välilehden alta löydät kiinnikejärjestelmän ohjeen.