UNIRAIL Tiilikattokiinnike. Ruostumaton

12,35 

UNIRAIL® kattokiinnike aaltomuotoisille tiilikatoille – ruostumaton.

Kuvaus

Tuotetiedot
Tuotekoodi:UNIRAIL® B101, tiilkattokiinnike
Materiaali:Ruostumatonta terästä
Kattotyypi:Tiilikatto, aaltomainen muoto.
Kiinnitys kattoon:Pujotetaan tiilen yläpään yli ja kiinnitetään puuruuvilla ruoteeseen.
Kiinnitys UNIRAIL®-kiskoon:M10x25 T-pultti sekä M10-laippamutteri.
Lisävaruste:Myrskyisille asennuspaikoille suosittelemme käytettäväksi UNIRAIL B102-tuulituki ainakin asennuksen etureunaan sekä mahdollisesti reunimmaisille kiinnikkeille.
Mitat:Pituus 405 x 98 (korvan korkeus tiilen pinnasta) x 85 mm (korvat molempiin suuntiin). Kiskon vapaa korkeus tiilen laaksoon nähden 55 mm (alemman korvan) tai 63 mm (ylemmän korvan kohdalla).
Pakkauskoko:50 kpl. Sovittaessa myös pienempiä määriä (huom. pientoimituslisä).

UNIRAIL Tiilikattokiinnike, ruostumatonta terästä!

Ruostomattomasta teräksestä valmistettu aurinkopaneelijärjestelmien kattokiinnike tiilikatoille.

UNIRAIL®-kattokiinnikkeet ovat sarja uusia, monessa mielessä parannettuja kiinnikkeitä, verrattuna markkinoilla tähän asti olleisiin versioihin:

  • Ruostumatonta terästä. Suomen normaalisääoloissa käytännössä* ikuinen!

Enää ei tarvitse arpoa, miten uskottava muiden valmistajien ”30- tai jopa 50-vuotistakuut” magnelisteräksestä valmistettujen kiinnikkeiden osalta on.

Se, joka on tarkka, on varmaan lukenutkin takuuehdot, joissa moisen magnelisteräksestä valmistetun tuotteen 30-vuotistakuu takaa että ”jos kiinnike ruostuu puhki takuuaikana valmistus- tai materiaalivirheen vuoksi .., ensimmäisten 15 vuoden aikana, valmistaja korvaa kiinnikeen uudella kiinnikkeellä! 16 vuodesta eteenpäin saat enää puolikkaan uuden kiinnikkeen….”.

Siinä jokainen voi miettiä, miten siitä puolikkaasta kiinnikkeestä sitten ilahtuu, kun kalliit paneelit, kiskoineen makaavat myrskyn jäljiltä maassa tai auton päällä. Magnelisteräksen valmistaja kertoo itse, että he antavat maksimissaan 25 vuoden takuun heidän materiaalilleen, ”up to 25 years.”

*) Ruostumatonkin teräs voi toki aggressiivisessa suolavesi- tai teollisessa happamassa ilmastossa ruskistua pintaruosteesta. Katolla, paneelien alla, jossa suora veden vaikutus on rajoitettua, pintaan tällöin syntynyt oksidikerros muodostaa tämän jälkeen itsessään galvaanisen suojan, syvempää syöpymistä vastaan.

  • Kattokiinnike keskisesti tiilen laaksoon.

UNIRAIL®-tiilikattokiinikkeen pystysuuntainen osuus (uuma) laitetaan keskisesti tiilen laaksoon. Kiinnikkeen pohjalevy onkin taitetty kahteen suuntaan, siten että se pysyy asennuksessa helposti pystyssä. Kiskosta tuleva voima kohdistuu keskisesti tähän uumaan, siten että kiinnike kantaa voiman pystysuuntaisesti ylemmästä ruoteesta alempaan ruoteeseen, tiilen välityksellä.

Kiinnike kiinnitetään perinteisellä tavalla, nostamalla ylempi tiili ja pujottamalla yläpäässä oleva ”koukku” tiilen yli. Koukussa on ø 7 mm reikä, josta kiinnike kiinnitetään ruoteeseen puuruuvilla (esim. ruostumaton n. 5 x 40…50 mm, leikkaavalla kärjellä, ettei ruode halkea). Yläpuolisen tiilen alle ei enää mene vekkiiin taitettua teräsosaa, vaan kapea, toispuolinen lattateräs, joka myötäilee tiilen pintaa miltei täydellisesti. Näin ei juurikaan enää ole tarvetta sovittaa tiiltä kiinnikkeen mukaan, esim. kulmahiomakoneella.

  • Kiskon kiinnitys T-pultilla, porakoneella edestä.

Kiinnike sopii UNIRAIL®-40 x 60-kiskon lisäksi myös moneen muuhun, markkinoilla oleviin 40 x 40 kiskoihin, joissa kiinnitysuran akseli on 12 – 20 mm korkeudella. Enää ei tarvitse näperrellä kiinnityspulttien kanssa kiskon alta, vaan kiinnitys on nopeaa, kiitos innovatiivisten kiinnityskorvien. Kiinnnityskorvia on kahdet, joilla kiskoa voi laittaa tiileen nähden kahdelle eri korkeudelle. Kumpikin korva on omaan suuntaansa, jotta porakoneella ja pitkällä hylsyllä olisi helppoa kiinnittää kisko kiinnikkeeseen.

  • Hyvä tuenta myös jyrkillä katoilla.

Jyrkillä katoilla UNIRAIL®-kiskoa haluaa ehkä kääntää siten, että 60-mm-osuus suunnataan harjalle päin, eli kisko ikään kuin ”makuulle”. Innovatiivinen kiinnityskorva sopii tähänkin, jolloin T-pultti tuleekin kiskon ”pohjassa” olevaan uraan. Jyrkälläkin katolla, korvan takana oleva jäykiste varmistaa sen, ettei korva käänny taaksepäin. On ikävä tunne, kun seisot kiskon päällä paneeli kädessä ja huomaat, että muiden kiinnikkeiden korva kääntyykin taaksepäin ja kisko sen mukana ….

Jos kisko käännetään näin ”makuulle”, paneelit kiinnitetään kiskon C-uraan, C-mutterilla.

  • Kiskot myös pystysuuntaan.

Joskus paneelit halutaan asentaa katolle vaakasuuntaan, jolloin kiskojen tulisi kulkea pystysuunnassa, räystäältä harjalle päin. Etummaisen korvan takana onkin tätä varten valmis ovaali reikä, josta kiskon voi helposti kiinnittää näin päin T-pultilla ja laippamutterilla.

Tässä tapauksessa, taaempi korva pitää leikata pois esim. kulmahiomakoneella. Tämä on sen verran helppoa, ettemme valmista erillistä kiinnikettä vain tätä harvinaisempaa kiskosuuntaa varten.

  • ø 21 mm sekä ø 7 mm reikä poikittain.

ø 21 mm reikä sopii esim. alumiinisille nk. ”japp 20”-putkille, jos näitä haluaa käyttää vaakasuuntaisille johdoille. Lisäksi kyljessä on valmiiksi kaksi ø7 mm reikää, joihin esim. UV-kestävillä nippusiteillä voi sitoa samanlaista putkea pystysuuntaan tai jotain muuta, jota haluaa tähän kiinnittää. Näihin reikiin on helppoa myös kiinnittää maadoitusjohto ruostumattomalla M6-pultilla.

Kiinnikkeet myydään ensisijaisesti asentaville liikkeille ja jälleenmyyjille. Sovittaessa myös pienemmät määrät, jolloin pyydämme huomioimaan toimitusehdoissa mainittua pientoimituslisää, mikäli tilaus jää alle 200 euron.

Esitetty hinta koskee yhtä kiinnikettä ja hinta sisältää 24 % alv.

Dokumentit-välilehden alta löydät UNIRAIL®-kiinnikejärjestelmän ohjeen.